Dün akşam Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde bir konuşma yaptım. Arada söz Bol Bilim’e de geldi. Çünkü:
- Burada tam zamanlı elamanım.
- Konuşmadaki bazı şeyleri daha önce burada da tartışmıştık.
Sunumu göndereceğime söz verdim. İyisi mi dosyayı da Bol Bilim üzerinden paylaşayım. Bir ara Türkçe’ye de çevirirsem harika olacak. Bakalım.
Hocam cok guzel bir sunum olmus. org-mode ile reproducible research icin kolay takip edlebilen bir tutorial icin: https://github.com/vikasrawal/orgpaper/blob/master/orgpapers.org Python kullanilan bir ornek icin: https://www.youtube.com/watch?v=1-dUkyn_fZAv
Hocam sahane bir calisma olmus, gozlerim yasardi eski bolumumde boyle bir konusma gorunce, keske ben de izleyebilseydim. Umarim ozellikle bolumde benim gibi hesaplamali islerle calisan arkadaslar izlemislerdir sizi. Ek olarak Sphinx de proje dokumantasyonu icin gayet kullanisli, ozellikle Python kullaniyorsaniz.
Bu arada org-mode’un dokumantasyona yeni baslayanlar icin pek kullanisli olmadigini dusunuyorum (MATLAB live scripts ve ozellike Jupyter Notebook’a kiyasla). Emacs’in kisayollarini akilda tutmak pek kolay degil bence…
Geri bildirim: Kötü sonuçlara övgü | BOL BİLİM
Geri bildirim: İnekler, bilgisayarcılar ve tekrar edilebilir araştırma (Türkçe) | BOL BİLİM